BejelentésRicsei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tanulni jó!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
2016. április 4-8.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére első alkalommal került megrendezésre a Digitális Témahét, melynek keretén belül 785 iskola regisztrált.

A Digitális Témahéthez csatlakozva iskolánknak lehetősége nyílt az általunk választott témát digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. A részt vevő pedagógusok szakmai tapasztalatokat szerezhettek, a tanulók új programokkal ismerkedhettek meg,  élményekkel gazdagodhattak.

Az általunk választott téma: Tavaszi szél vizet áraszt címet kapta.

Az 5. és 6. évfolyam bővíthette ismereteit hazánk felszín feletti és felszín alatti vizeiről.

A témát informatika, rajz és természetismeret órán dolgoztuk fel.

Minden órán használtuk az infokommunikációs eszközöket: számítógépet, nyomtatót, fényképezőgépet, digitális táblát.

Informatika órán a Word, Paint, Excel, Smart, LearningApps, Google maps, Movie Maker, PowerPoint programokat és a digitális táblát használtuk.

Természetismeret órán csoportokban dolgoztuk fel hazánk folyóit, tavait, gyógyvízeit. Word dokumentumban ismertettük a gyűjtött anyagot. Keresztrejtvényt, betűrácsot, totót állítottak össze a tanulók, amit majd a Föld napja alkalmából szervezett vetélkedőn használunk fel. Megismerkedtek a tankockákkal, ők is készíthettek gyógyvizekről, folyókról feladatokat.

Rajzórán különböző vizuális technikákat alkalmazva jelenítettük meg a vizek fontosságát. A gyerekek által elkészített munkákat elhelyeztük Magyarország térképén.

A Sulibank Élményportál internetes oldalon kvízfeladatokkal mérhették össze tudásukat, szerezhettek pontokat, melyeket értékes nyereményekre válthatnak be.

A gyerekek nagy lelkesedéssel dolgoztak, örömmel, egymást segítve vettek részt a közös feladatok megoldásában. Bátran használták a digitális eszközöket. Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!